E-kullen  Jämthund

Här kan ni läsa om hundarna i denna parning E-kullen.

Toppstammade valpar efter högt meriterade föräldrar med väldigt intressanta linjer. Efter en kombination av nått av de bästa som Finland och Sverige har att erbjuda just nu.
Vi har bladat dessa linjer med förhoppningar av att få fram något över det normala. Både Jaktlig, Mentalt och Hälsomässigt men även exteriört och för framtiden kommande intressanta linjer för aveln. 
Parningen Har en A rekommendation både i Finland och Sverige av respektive jämthundklubb. FJGK Finska jämt-och gråhundklubben och Svenska Jämthundsklubben.

Fi JCH Kika (SE36047/2015) (FI28884/11) är en väldigt duktig och kapabel jakthund som får älgarna att stå bra i upptaget och jobbar klokt. Söker och förföljer bra. Långa skalltider. Med bra inkallning och lydnad. Har lämnat bra jagande hundar i tidigare kull. Jagar Älg och Gris. Har tyvärr inte haft möjligheten att testa henne på björn, men mentalt värkar det finnas vad som krävs. 

SE UCH NORD J(LÖ)CH LASSISBACKENS GRYM SE34888/2011 Hans stamtavla och meriter pratar för sig själv. Han ligger 1:a på jämthundsklubbens elit lista för hanar!! Med 48% meriterade avkommor

http://www.hittaalghund.se/stam_sim.asp?Regnr_H=SE34888/2011&Regnr_T=SE36047/2015