D-kullen  Jämthund

Här kan ni läsa om hundarna i denna parning D-kullen.

Toppstammade valpar efter högt meriterade föräldrar med väldigt intressanta linjer. Efter en kombination av nått av de bästa som Finland och Sverige har att erbjuda just nu.
Vi har bladat dessa linjer med förhoppningar av att få fram något över det normala. Både Jaktlig, Mentalt och Hälsomässigt men även exteriört och för framtiden kommande intressanta linjer för aveln. 
Parningen Har en A rekommendation både i Finland och Sverige av respektive jämthundklubb. FJGK Finska jämt-och gråhundklubben och Svenska Jämthundsklubben. Det har varit stort intresse för parningen på båda sidorna Östersjön.

Fi JCH Kika (SE36047/2015) (FI28884/11) är en väldigt duktig och kapabel jakthund som får älgarna att stå bra i upptaget och jobbar klokt. Söker och förföljer bra. Långa skaltider. Med bra inkallning och lydnad. Har lämnat bra jagande hundar i tidigare kull. Jagar Älg och Gris. Har tyvärr inte haft möjligheten att testa henne på björn, men mentalt värkar det finnas vad som krävs. 

NORD J(LÖ)CH Älgtjärnets Crut (SE38893/2012) .Hans stamtavla och meriter pratar för sig själv. Crut har jagat från första släppet, Mycket jaktlust, ställer älgen i upptaget. Champion innan 18 månader, Nordisk säsongen efter. Startat på 9 prov och har 9 förstapris. Har jagat och förföljt björn, aldrig visat intresse för annat vilt än älg och björn. 9 jaktprovsstarter och 9 första pris. Mycket lugn och trygg i hemmet, stabilt psyke. "
Båda föräldrahundarna lever i familjer och kommer fint överens med andra djur och människor Mentalt stabila och rasrepresentativa djur. För er som söker en valp med det lilla extra kan detta definitivt vara nått för er. De valpar som ännu är o tingade hoppas få hem hos riktiga jägare och jaktprovs intresserade. 
http://www.hittaalghund.se/Stam_Sim.asp…

Tolvsjö´s Kennel
Daniel Persson
070-5353324

Är ni intresserade av valpar i denna parning Ring 070-5353324